Copyright infringement

Danmarks online helse og skønhedsbutik siden 1999

10% De Nordiske Grønkålspulver ØKO 350 g

Dobbeltklik på ovenstående billede for at se i fuld størrelse

Zoom ud
Zoom ind

Flere visninger

De Nordiske Grønkålspulver ØKO 350 g

Lagerstatus: På lager

Varenummer: 53913

Dagspris: 179,95 kr

Pris: 199,95 kr
Rabat 10%

Rabat 10%

 

  • Europæisk Grønkålspulver af højeste kvalitet.
  • Råvaren er certificeret økologisk under det tyske ökolandbau.

Fri fragt ved køb over 295,-

Detaljer

Superfood over alle superfood! Læs mere om grønkål her: https://www.bt.dk/sundhed/den-her-groentsag-er-sundere-end-alle-andre-en-bombe-af-sundhed

Green Machine grønkålspulver indgår i De Nordiske, som er en serie af nordiske superfoods. Råvaren er certificeret økologisk under det tyske ökolandbau.

Inspiration til serien af nordiske superfoods er hentet i vore rødder. Forestillingen om hvilke vigtige kilder til ernæring som i fordums tid var tilgængelige på de nordiske breddegrader, ligger til grund for valget af råvarer der indgår i serien De Nordiske. Serien består også af: Brændenældepulver og hybenpulver

Emballage: Godkendt til alle typer fødevarer, udført i monoplast ”materiale, PE” og er derfor 100% genanvendelig. Bøtterne er produceret i Danmark, hvilket giver minimalt miljø aftryk i forbindelse med transport.

Artikel om grønkål:

Grøntsager er sunde. Dét er ingen nyhed. Men én af dem er bedre end alle de andre.

Per Bendix Jeppesen er lektor, ph.d. og forsker i superfoods på Institut for Klinisk Medicin på Aarhus Universitet. Han er netop ved at lægge sidste hånd på et nyt studie og er ikke i tvivl om, hvem der er kongen over alle de andre i grøntsagsafdelingen.

»Grønkål er en bombe af sundhed. Den kan holde sig længe i køleskabet. Den indeholder alt det, man har brug for og er klart den grøntsag, jeg selv ville vælge,« siger han.

Grønkål indeholder de gode flerumættede fedtsyrer, har et meget højt fiberindhold og et højt indhold af protein. Kålen indeholder flere af de essentielle aminosyrer, vi ikke selv producerer, desuden er den fyldt med vitaminer og mineraler, som for eksempel C- og K-vitamin, som mange danskere typisk får for lidt af, lyder forklaringen.

Superfoods er fødevarer, der har en positiv effekt på helbredet. Tidligere forsøg har allerede vist, at grøntsager er gode - især for patienter med type 2-diabetes. Problemet er bare, at der skal tygges – meget, for at få de gavnlige effekter.

Fra 2010 og to år frem gennemførte forskerne på Aarhus Universitet forskningsprojektet, MaxVeg, hvor de i 12 uger lod forsøgsdeltagerne med type 2-diabetes spise 500 gram grove grøntsager – hver dag. 

Det viste sig at havde flere positive effekter. Ikke bare tabte deltagerne sig, deres diabetes profil blev også ændret betydeligt. Det betød, at deres risiko for at udvikle hjerte-kar-sygdomme blev mindre, mens deres insulin følsomhed blev markant forbedret.

Størst effekt kunne forskerne måle hos de forsøgsdeltagere, der spiste bitre grøntsager, hvilket fik forskerne til at konkludere, at jo mere skarp, stærk og bitter en smag grøntsager har, des sundere er de.

Den viden har Per Bendix Jeppesen arbejdet videre med i sit nye studie. Men denne gang har han gjort det lidt lettere for forsøgsdeltagerne. Han har nemlig brugt grønkål i pulverform.

»Hvis man frysetørrer grønkål, kan det have positive effekter på både vægttab og glukoseregulering, og den kan derfor være oplagt til både diabetespatienter og overvægtige,« siger han.

I det nye forsøg spiste en gruppe af patienter med type 2-diabetes i tre måneder en bar spækket med grønkålspulver, kakao og kokos før hvert hovedmåltid. Mens en kontrolgruppe spiste barer uden grønkålspulver. Begge barer havde et meget lavt kalorieindhold.

»De, der fik grønkålspulveret fik 34 gram pulver om dagen, hvilket svarer til, at de spiste 430 gram frisk grønkål.«

Resultaterne var tydelige, siger Per Bendix Jeppesen:

» Efter tre måneder kunne vi se, at diabetespatienternes langtidsblodsukker var signifikant faldende. Deres sukkersyge var bedre reguleret og de generelle blodsukkerværdier lavere. Vi kunne også se en meget tydelig forskel på deltagernes kolesteroltal.«

Desuden så forskerne en forskel på forsøgsdeltagernes vægt:

»Pulveret suger væske, når det kommer ned i tarmene, det giver en enorm, stor mæthedsfornemmelse. Vi kunne se i deltagernes kostdagbøger, at de spiste meget mindre, så der var også betydelige vægttab hos gruppen, der fik grønkål.«

Sidst målte forskerne fedtmassen i kroppen hos deltagerne og så også her en markant reduktion hos gruppen, der fik grønkål.

Selv tager forskeren nu pulveret hver morgen:

»Jeg opløser et brev med grønkålspulver i et glas koldt vand. Det smager som kold grøn te, holder mig mæt indtil frokost og så hjælper det, på grund af plantefibrene, også på fordøjelsen.«

 

Yderligere information

Varenummer 53913