Copyright infringement

Danmarks online helse og skønhedsbutik siden 1999

Multivitaminer

Multivitaminer

For rigtig mange bevidste forbrugere er kosttilskud og vitaminpiller nærmest synonyme med multivitaminer. Det er der gode grunde til. Og det lille glas med skruelåget og de små vitaminpiller findes i rigtig mange køkkener og sikkert på lige så mange spiseborde. 

Vitaminer er livsvigtige for menneskekroppen. Det er det, ”vita” i betegnelsen står for. Nogle af vitaminerne kan vi heldigvis selv danne i kroppen - og vi gør det helt automatisk, når vi er sunde og raske. Men i det store og hele kræver en god vitaminbalance, at vitaminerne tilføjes gennem en sund og varieret kost. Eventuelt støttet med gode kosttilskud.

1 til 21 ud af 42

pr. side
Side:
  1. 1
  2. 2
Til toppen

Multivitaminer til voksne og børn

Sektionen med multivitaminer er en af de største i vores sortiment. Det er helt naturligt, for multivitaminerne er blandt de mest solgte kosttilskud, der findes. I udvalget er der multivitaminer til voksne såvel som til børn. Udover det daglige fødeindtag er det faktisk vores alder, der har størst indflydelse på, hvilke vitaminer vi har behov for at tilføre med eventuelle kosttilskud.

Ernærings- og sundhedsmæssigt kan det betyde mange ting, når vi taler om multivitaminer til voksne. Vores kost og madvaner ændrer sig med årene, og yngre og ældre voksne, som bruger kosttilskud, vil næppe have brug for helt det samme. Derfor er der ikke ét bestemt multivitamin-produkt, som er det, voksne bør vælge. I stedet vil du helt sikkert kunne finde det, som matcher dine vaner, din alder og dine behov.

Det er det samme, der gør sig gældende med multivitamin til børn. Der er godt udvalg af produkter, som er specielt egnede til større og mindre børn. Og i de forskellige udvalg af vitaminer er der lagt vægt på forskellige ting. Vitaminprodukterne til børn er ofte lavet sådan, at de er nemmere at synke eller tygge, og nogle gange er de også tilsat en smag, som de fleste børn kan lide.

Hvilke vitaminer har jeg brug for?

Fordelen ved multivitamin-produkter er, at de er meget alsidige kosttilskud, som dækker kroppens vitaminbehov bredt. Det kan naturligvis være forskelligt fra person til person, om der er specielle hensyn eller sundhedsmæssige situationer, der påvirker vitaminbehovet. For eksempel kan der være et ekstra velegnet produkt med multivitamin til gravide.

Væsentligt er, at alle vitaminer og kosttilskud hver især har en anbefalet daglig dosis. Det er en anbefaling, men den daglige dosis bør ikke overskrides. Ligesom man kan få for få vitaminer, kan man også få for mange. Værdierne for de enkelte vitaminer og mineraler, som indgår i multivitamin-produkterne, vil altid fremgå på indpakningen eller beholderen.

Der findes seks overordnede grupper af vitaminer, som meget ofte er benævnt med bogstaver. Vitamin A, B, C, D, E og K hedder de. De indgår typisk alle sammen i multivitaminer. Men som regel er der også flere af hver slags. For eksempel B6 eller B12. De enkelte vitaminer har også deres egne navne. C-vitamin er eksempelvis askorbinsyre. Er du interesseret i alt det, som vitaminerne bidrager med til kosten og sundheden, kan du altid se det helt konkrete indhold på det kosttilskud, du køber. Fødevarestyrelsen er også et godt sted at hente mere information. Særligt om den daglige dosis, der anbefales.

Hvordan vælger jeg det bedste multivitamin?

Hvilket multivitamin-kosttilskud, der er det bedste for dig og din familie afhænger helt af jeres situation. Hvem I er, og hvordan jeres daglige kostvaner er. Det kan også være, du foretrækker dit multivitamin som tyggetablet. Der er mange, som ikke kan lide at skulle synke piller og tabletter. Derfor har vi også både multivitamin tyggetabletter til voksne og børn. 

Uanset hvad du og din familie har brug for, vil du helt sikkert kunne dække det med velvalgte multivitaminer. Multivitamin er også det helt ideelle kosttilskud, hvis du spiser mindre frugt og grønt i vinterhalvåret. I den periode får vi typisk også mindre sollys, som vi bruger til at danne D-vitamin. Det behov kan multivitaminerne også hjælpe med.