Copyright infringement

Danmarks online helse og skønhedsbutik siden 1999

Selen

Selen

Føler du dig tit træt og udmattet? Eller har du svagt hår og/eller misfarvede negle? Så kan det måske være tegn på, at du er i underskud af selen – et utrolig vigtigt mineral, som støtter mange vigtige processer i kroppen. Kroppen kan ikke selv danne dette livsvigtige mineral, som er utrolig vigtig for at kroppens funktioner fungerer optimalt. Derfor er det vigtigt, at du får det i tabletform, hvis du ikke får nok selen gennem din kost. 

10 vare(r)

pr. side
Til toppen

Symptomer på selenmangel

Du kan finde selen i madvarer som fisk, æg, nødder, frø og korn. Hvis du ikke spiser disse fødevarer så tit, kan du med fordel overveje at tage selen som tilskud. Det kan nemlig have konsekvenser for dit helbred, hvis du ikke får nok af det vigtige mineral. 

Nogle af de klassiske tegn på selenmangel er:

 • At man tit er syg
 • Ofte er træt og udmattet
 • Har svært ved at koncentrere dig
 • Har svært ved at få børn
 • Har lavt stofskifte
 • Lider af hårtab og/eller misfarvninger af hud og negle

Hvis du oplever ovenstående ting, kan det være et tegn på, at din krop mangler selen. For hver af de nævnte symptomer ovenfor kan der naturligvis være mange forskellige forklaringer, som ikke nødvendigvis kan knyttes til din kost. 

Hvad er selen?

Selen er et spormineral og et hjælpestof, der er helt essentielt for, at kroppen (og særligt vores stofskifte) fungerer optimalt. Det bidrager blandt andet til at lave et enzym, som fremmer produktion af triiodothyronin-hormonet (T3). Hormonet bliver i mindre grad dannet i skjoldbruskkirtlen, som blandt andet sørger for at justere stofskiftet.

Det er nemt at få for lidt selen og svært at få for meget af det. Dog anbefales det, at du begrænser dit selen kosttilskud til enten 60 eller 50 mikrogram om dagen, da selen i store mængder er giftigt. Dog vil der normalt kun være tale om selenforgiftning ved et indtag på 250 mikrogram fra kosttilskud. De 60 er for mænd, og de 50 er for kvinder. Dog anbefales gravide og ammende at indtage 60 mikrogram om dagen.

Prøv selen kosttilskud eller bio-selen + zink

Vores store udvalg af selen kosttilskud kommer fra forskellige førende leverandører og producenter. Vi forhandler bl.a. produkter fra BioSym, Berthelsen, Pharma Nord og Solaray. Vi forhandler forskellige varianter af selen kosttilskud, da nogle er monopræparater, og andre indeholder flere vitaminer og mineraler.

Et eksempel på et monopræparat er Bio-SelenoPrecise. Dette produkt indeholder kun selen, og det er f.eks. det oplagte valg, hvis du mangler selen, som du ikke får dækket via kosten og/eller din almindelige daglige multivitaminpille. Et eksempel på et selen kosttilskud, der indeholder flere ting, er Pharma Nords Bio-Selen, der er lavet af organisk selengær. Den indeholder nemlig også zink samt A-, B6-, C- og E-vitamin.

Vores produktudvalg inden for selen omfatter følgende:

 • BioSym OmniSelen3
 • Berthelsen Selen 100 mcg
 • Pharma Nord Bio-Selen + Zink (enten 90 eller 360 tabletter)
 • Bio-SelenoPrecise
 • Solaray Selen

Alle vores samarbejdspartnere er anerkendte producenter, der leverer kosttilskud i høj kvalitet. Du kan altså være sikker på, at du får kvalitet for pengene, når du bestiller silica piller fra os. Det er dit kvalitetsstempel, når du handler helseprodukter fra Helsegrossisten. 

Hvad er selen godt for?

Hvis du spiser multivitaminpiller, er du godt dækket ind i forhold til at sikre, at din krop får de næringsstoffer, vitaminer og mineraler, som den har brug for. Hvis du stadig mangler selen, vil vi anbefale, at du tager selen mineraler for at mindske risikoen for, at dit immunsystem ikke fungerer optimalt.

Der er mange fordele ved at tage selen kosttilskud - blandt andet:

 • Forbedring af immunsystemet
 • Beskyttelse mod oxidative skader
 • Understøttelse af en normal syre-/basebalance
 • Stabilisering af blodsukkeret
 • Øget chance for at bevare et normalt syn

Har du lavt stofskifte, er der også sandsynlighed for, at du mangler selen. Her vil den ekstra selen via kosttilskuddet formentlig kunne forbedre dit stofskifte. Hvis du har mistanke om lavt stofskifte, anbefaler vi dig, at du får det undersøgt ved din læge. Det foregår ved, at en sygeplejerske eller læge tager blodprøver og kigger efter både TSH, T3 og T4. Hvis din TSH er høj, og dine T3- og T4-værdier er lave, er der stor sandsynlighed for, at du har lavt stofskifte.

Hvad er sammenhængen mellem selen og zink?

Umiddelbart er der ikke nogen direkte sammenhæng mellem selen og zink, men begge stoffer består af et enkelt atom og tilhører gruppen af grundstoffer. Begge atomer indgår i gruppen af mineraler. Når selen og zink skrives sammen her på vores webshop, er det, fordi mange kosttilskud, der indeholder selen, også indeholder zink. Selen kosttilskud med zink er derfor et oplagt valg for dig, hvis du mangler begge mineraler.  

Har du spørgsmål til nogle af vores produkter, eller er du i tvivl om hvilket kosttilskud, der er det rigtige til dig? Så er du naturligvis mere end velkommen til at kontakte os, så hjælper vi dig gerne med at finde frem til den helt rigtige løsning for dig. 

Hvorfor købe selen kosttilskud hos os?

Vores virksomhed har eksisteret siden 1983, og vi har solgt helse- og skønhedsprodukter online siden 1999. Vi er utrolig passionerede inden for vores felt og har en høj faglig ekspertise, når det kommer til sundhed og kosttilskud.

Derfor kan du trygt handle hos os, hvis du ønsker at købe dine produkter fra en virksomhed, der ser det som sin absolutte kernekompetence at tilbyde tilskud i høj kvalitet. Vi ekspederer vores ordrer hurtigst muligt, og sender varer med GLS. Så er du garanteret en hurtig og effektiv levering af dine helseprodukter.