Copyright infringement

Danmarks online helse og skønhedsbutik siden 1999

Collagen

Collagen pulver og tabletter

Collagen eller kollagen – et kært barn har flere stavemåder. Om ikke andet er der tale om et kosttilskud, der er blevet yderst populært de seneste år. Collagen er det protein, vi har allermest af i kroppen. Et protein, der er afgørende for hudens spændstighed og elasticitet, sårheling og forebyggelse af slidgigt. Kosttilskud med collagen bidrager således til en sundere og mere modstandsdygtig hud, og kan være med til at hæmme og mindske aldringstegn og appelsinhud. Her på siden finder du et stort udvalg af collagen i både pulver og tabletform fra anderkendte mærker. 

1 til 21 ud af 57

pr. side
Side:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
Til toppen

Hvad er collagen

Collagen er kroppens vigtigste byggesten. Faktisk udgør det en tredjedel af alle kroppens proteiner, og er fundamentet for blandt andet vores muskler, knogler, blodkar og sener. I takt med at collagen de senere år er blevet forbundet med ung og smuk hud, er collagen-tilskud blevet meget populært. Det er ikke helt uden grund, da collagen har betydning for vores ydre, idet det sørger for at holde huden fast og elastisk samt erstatte døde hudceller.

Type 1 & type 2 collagener

Collagen findes i forskellige udgaver i forskellige kropsvæv, der består af bindevæv. De mest kendte er type 1 og type 2, men også her findes der en række forskellige undertyper. 90% af kroppens collagener er type 1. Den findes i en udgave til huden og en anden udgave til knoglernes organske væv. Type 2 findes f.eks. i bruskvæget i vores led og vores tarme. 

Marine kollagen

De mest almindelige kilder til collagen er fisk (marine) og kvæg (bovine). Mange anbefaler marine collagen, da flere studier tyder på, at det optages bedre i kroppen, og fordi fiskeproduktion er mere klimavenligt end kvægproduktion. De forhold, som kilden har levet under, har dog også betydning for renheden og effektiviteten af collagen-produktet – eksempelvis forringes kvaliteten af slutproduktet, hvis dyrene ikke får de rigtige nærringsstoffer.  

Når du køber collagen hos Helsegrossisten, er du garanteret en høj kvalitet. Her finder du udelukkende collagen-tilskud fra anderkendte mærker, der oplyser data som collagen-kilden, produktionssted m.m. 

Hvordan virker collagen?

Collagen udgør en tredjedel af kroppens samlede proteinindhold. Det bliver dannet i hudens celler og fungerer som byggesten til hud, blodkar, muskler, knogler og sener. Collagen er det protein, der gør din hud smidig, elastisk og modstandsdygtigt. Med alderen begynder vores hudceller at nedbryde det hurtigere, end vi kan nå at danne det. Faktisk mister vi ca. 1-2% af vores collagen fra vi rammer 25+. Derfor får vi øget tendens til rynker, solskader og en langsommere sårheling, ligesom knoglernes styrke langsomt mindskes.  

Kosttilskud med collagen kan være med til afhjælpe de rynker, der allerede er der, fordi tilføjelsen af collagen vil øge dannelsen af nye hudceller, hvilket igen er med til at hæmme de aldringstegn i huden, som mange gerne vil undgå.  

Køb det bedste collagenpulver hos Helsegrossisten

I tak med kosttilskuddets øget popularitet, findes der i dag et hav af collagen tilskud. De fleste kommer i pulverform og fremstilles af enten fisk og andre havdyr eller firbenede dyr som grise og køer. Det sker ved en proces, der hedder hydrolyse, hvor collagenet nedbrydes til en nemmere optagelig form. Derfor er collagen-tilskud heller ikke veganske. Collagenpulver i sit rene format er smagsneutralt, men flere producenter tilsætter smag af bær, citrusfrugt eller lignende, mens nogle tilskud også indeholder C-vitamin.

Hos Helsegrossisten finder du udelukkende kosttilskud af høj kvalitet. Vi har nøje udvalgt det bedste collagenpulver og -tabletter. Da vi ikke har udgifter i forbindelse med fysiske butikker, men kun sælger online, får du vores store udvalg af collagen til skarpe priser. Prøv eksempelvis det populære Vild Nord collagenpulver, der flere gange er kåret til bedst i test.