Copyright infringement

Danmarks online helse og skønhedsbutik siden 1999

Calcium/kalk

Calcium

Calcium kaldes også for kalk og er kroppens vigtigste mineral. Langt det meste af kroppens kalk er lagret i tænder og knogler. Derfor er det vigtigt at have det rette kalkindtag gennem kosten, så tænder og knogler kan vedligeholdes og bevares bedst muligt. 

Kalk kan tilføres gennem kosten ved mejeriprodukter som mælk og yoghurt men også gennem visse grøntsager, fx grønkål og broccoli, og fisk. Spiser man ikke en varieret kost, der inkluderer kilder til calcium, kan det være en god idé med et kosttilskud som et supplement til en varieret kost. Hos Helsegrossisten forhandler vi et stort udvalg af kalktilskud, der fås både som kapsler, tabletter og brusetabletter med smag.

Læs mere nederst på siden.

1 til 21 ud af 53

pr. side
Side:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
Til toppen

Hvad er calcium godt for?

Kalk er den vigtigste byggesten i både tænder og knogler. Kalk er derfor et vigtigt mineral, der sikrer dig en sund og stærk krop.

 • Vedligeholdelse af knogler og tænder - calcium bruges til at vedligeholde og reparere knogler og tænder. Derfor er det særligt vigtigt for børn og unge, hvis knogler stadig er under udvikling, og ældre, som er i risiko for svage knogler og knogleskørhed.

 • Forebyggelse af knogleskørhed - særligt kvinder efter overgangsalderen er i risiko for at udvikle knogleskørhed. Heldigvis kan sygdommen forebygges ved at man opretholder en god og stabil indtagelse af kalk - fx via tilskud af calcium.

 • Bedre størkning af blodet - calcium findes også i blodet. Et tilskud af kalk kan være med til at sikre en bedre størkning af blodet for visse personer.

 • Sundt blodtryk - kalk kan muligvis være et middel til at reducere blodtrykket hos personer, der lider af et for højt blodtryk.

Personer med laktoseintolerans eller et lavt indtag af mejeriprodukter i dagligdagen er særligt udsatte for kalkmangel. Derudover kan visse børn ikke tåle mælk, og denne gruppe har også gavn af et fast kalktilskud. Sidst men ikke mindst er ældre personer også i gruppen for særligt udsatte for mangel på både kalk og D-vitamin. Det skyldes bl.a. manglende appetit og få timer i direkte sollys. 

Mangel på calcium i kroppen kan komme til udtryk på mange forskellige måder. Oftest er symptomerne milde og svære at få øje på. Det kan være muskeltræthed eller en snigende afkalkning af skelettet, der over tid kan føre til hyppigere knoglebrud eller knogleskørhed.

Hvorfor findes der midler, der kombinerer kalk og D-vitamin?

Kombinationen mellem kalk og D-vitamin er set i mange præparater. Det skyldes, at D-vitamin er med til at fremme optagelsen af kalk i kroppens tarme. Derudover har D-vitamin også sine egne styrker, idet den styrker både knogler, tænder og muskelfunktionen i kroppen. 

Udover D-vitamin er magnesium også vigtig, når man tager kalktilskud. Mens D-vitamin er med til at sikre den bedste optagelse i tarmene, er magnesiummets rolle at sikre den bedste fordeling i hele kroppen. De to komponenter, D-vitamin og magnesium, er derfor afgørende for at sikre, at du får mest muligt ud af dit kalktilskud. Hos Helsegrossisten finder du mange tilskud af calcium, der indeholder både D-vitamin og magnesium.  

Hvorfor er kalk til børn særligt vigtigt?

Både små børn men også teenagere er i en fase, hvor kroppen er under kraftig udvikling. Særligt knoglerne har derfor brug for ekstra kalk, så de kan udvikle sig og vedligeholdes under hele barnets opvækst.

Fødevarestyrelsen anbefaler, at børn mellem 1-9 år skal have et dagligt kalktilskud på 500 mg. For børn fra 10 år og til voksne anbefales en dosis på 750 mg. Under barnets første leveår er det ikke nødvendigt med et tilskud af kalk, fordi behovet bliver opfyldt gennem modermælk eller modermælkserstatning.

Hvilke typer kalktilskud kan du vælge imellem?

I dag findes der en lang række udbydere af kalk til børn og voksne. På siden her finder du bl.a.:

 • Solaray - dette mærke kombinerer både D-vitamin, kalk og magnesium i et og samme tilskud. Derudover er der ekstrakter med fra planter og grøntsager som persille og broccoli, der giver dig endnu flere vitaminer. Tilskuddet er i kapsler, og du får derfor en nem og hurtig optagelse.

 • Unikalk - inden for dette mærke finder du særlige calcium tilskud til mænd og kvinder over 60 år og almindelige voksne og unge. Unikalk har både kalktilskud med D-vitamin men også en enkelt variant med magnesium. For dig der ikke er glad for kalktabletter fås et af deres kosttilskud som brusetabletter med en mild citronsmag.

 • ND Koral kalk Okinawa - det japanske kosttilskud, Okinawa koralkalk, indeholder både kalk og magnesium i pulverform. Du kan opløse pulveret i drikkevarer som juice og mælk eller i bagværk. 

 • Dolomit - Dolomit er et naturprodukt, der indeholder tilstrækkelige mængder af kalk og magnesium til at ruste kroppens knogler og tænder bedst muligt.

 • Kalk til børn - til de mindste i familien finder du børnevenlige kalktilskud, der erstatter tabletter med søde, små tyggedyr. Dyrene har en sød frugtsmag og vil derfor helt sikkert være et hit for dine børn.

Du kan trygt købe dine kalktabletter gennem os

Hos Helsegrossisten finder du tilskud af calcium til ethvert behov. Derudover garanterer vi: 

 • Kvalitetsprodukter med naturlige ingredienser - for os er det afgørende, at vi undgår at fylde kroppen op med unødvendig kemi. Derfor gør vi en dyd ud af, at alle vores produkter består af naturlige ingredienser som et supplement til den sunde livsstil.

 • Gode priser og stort udvalg - vi har et stort sortiment af kalktilskud til markedets bedste priser. Det skyldes, at vi udelukkende forhandler præparater via webshoppen, og vi har derfor ingen udgifter til fysiske butikker. Derfor kan vi tilbyde dig rigtig gode priser på alle præparater.

 • Altid hurtig levering - uanset hvor du bor i landet, tilbyder vi altid en hurtig levering, så du kan komme godt i gang med dit calcium i en fart.

Har du spørgsmål til vores calcium kosttilskud? Eller er du på udkig efter noget bestemt? Hos Helsegrossisten kender vi vores sortiment ud og ind, og vi kan derfor helt sikkert besvare dine spørgsmål.