Copyright infringement

Danmarks online helse og skønhedsbutik siden 1999

Kosttilskud til børn

D-dråber og vitaminpiller til børn

Vitaminpiller, vitamindråber og multivitamin til børn er en god investering i dine børns sundhed. Selvom dit barn har en varieret kost, når det ikke længere bliver ammet eller får pulvermælk fra en flaske, er der stadig god grund til at supplere barnets kost med vitaminpiller, da du på den måde kan sikre, at dit barn får alle de gode og vigtige vitaminer, som det har brug for.

Her hos Helsegrossisten finder du et stort udvalg af både D-dråber, multivitaminer og andre kosttilskud og vitaminpiller til børn. Nogle af de brands, som vi forhandler kosttilskud til børn fra, er bl.a. Kids Zoo, Udo’s Choice, Midsona, Danasan, Orkla og BioSym, der har et stort udvalg, som sikrer at dit barn får dækket alle vitaminbehov. Læs mere for neden af siden.

 

1 til 21 ud af 50

pr. side
Side:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
Til toppen

Vitaminpiller til børn i alle aldre

Helt små børn kan være svære at få til at spise vitaminpiller, også selvom de smager dejligt af eksempelvis jordbær. Derfor fås vitaminpiller til små børn og spædbørn også som pulver og dråber.

Hvis du vælger dråber, er det typisk en type af vitaminer til børn, som gives ved at banke på bunden af flasken for at få nogle få dråber til at falde ned i barnets mund. Vitaminer, der gives på denne måde, kan gives sammen med modermælken eller modermælkserstatning, og de er dermed perfekte til spædbørn. Aldersangivelsen kan svinge fra mærke til mærke. Et konkret eksempel på flydende multivitaminer til børn er Orklas Livol D3-dråber til børn.

Et alternativ til dråberne er pulver. Produkter af denne type er dog typisk til de lidt større børn, og pulveret fås ofte i portionsanretninger, hvor du skal bruge et halvt eller et helt brev ad gangen eller måske kun et kvart brev ad gangen, hvis der er tale om et spædbarn på under et halvt år. Pulveret kan blandes op med enten mælk, vand eller mad. Til børn, der ammes, kan pulveret blandes med lidt brystmælk eller puttes på brystvorten, så barnet får vitaminpulveret under amning. Et eksempel på pulver af denne type er Bio-Kult Infantis.

Sidst men ikke mindst fås vitaminer til børn og kosttilskud også som piller, der enten sluges eller tygges. Det vil oftest være angivet for det specifikke produkt, om det er en tyggetablet eller en, der skal sluges hel. Dog vil du langt oftest finde tyggetabletter til børn, da børn kan have svært ved at sluge en vitaminpille. Et godt eksempel på børnevenlige multivitaminer er Solarays Spektro Kids tyggetabletter, der er multivitaminer til børn med jordbærsmag.

Hvorfor købe multivitaminer til børn?

Der er mange fordele ved at købe multivitaminer til børn samt andre kosttilskud og vitaminer til børn. Ved at kombinere en sund og varieret kost og livsstil med vitaminer, kan du sørge for, at dit barn har de bedste chancer for at have et stærkt immunforsvar. Nogle vitaminpiller til børn er særligt velegnede til at give stærke tænder og knogler, mens vores mælkesyrebakterier til børn er gode til at styrke dit barns tarmflora.

Uanset hvilken type vitaminpiller til børn, du vælger, bør det ikke erstatte en sund og varieret kost men blot supplere hertil. Du bør også rådføre dig med en læge eller anden relevant fagperson, inden du giver dit barn kosttilskud. Det gælder især, hvis dit barn har en sygdom, eller hvis der er tale om D-dråber med mælkesyrebakterier.

Vitaminer med eller uden mælkesyrebakterier til børn?

Når først du har fået et ja fra lægen eller sundhedsplejersken til, at du kan give dit barn vitaminpiller eller dråber med mælkesyrebakterier til børn, kan du med ro i sindet give dit barn denne form for vitaminer eller kosttilskud. Mælkesyrebakterier er nogle af de gode bakterier, som er med til at stabilisere dit barns normalflora, hvilket påvirker barnets overordnede helbred og sundhed. Om du skal vælge mælkesyrebakterier til børn eller ej, kommer an på dine personlige præferencer. Eventuelt rådfør dig med en læge eller sygeplejerske, så du kan afgøre, hvad der er det rigtige for dit barn.

Vælg den rette type og størrelse af vitaminer til børn

Vitaminpiller til børn fås i forskellige typer og størrelser, og eksempelvis fås gummies i glas med forskelligt antal. Der kan være variationer i forhold til den angivne alder i produktbeskrivelsen og det specifikke produkt. Derfor anbefaler vi, at du kigger på det fysiske produkt og sikrer dig, at alderen passer til dit barn og i øvrigt følger vejledningen på produktet, inden du giver dit barn det.