Copyright infringement

Danmarks online helse og skønhedsbutik siden 1999

Silica

Silica

Drømmer du om stærke negle, flot hud og sundt, langt hår? Så har vi den helt rette løsning og muligvis din nye bedste ven på lager her hos Helsegrossisten – nemlig silica. Det populære stof silica omtales ofte som ”beauty mineralet”, da det er særligt kendt for at forbedre kvaliteten af hud, hår og negle. Dog har mineralet også mange andre sundhedsmæssige fordele, herunder styrkelse af immunforsvaret, slimhinder samt knogler og bindevæv. 

Det er med andre ord en god investering for din samlede sundhed at supplere din kost med silica kosttilskud, og hvis det er silica piller i høj kvalitet, som du er på udkig efter, så er du kommet til det helt rette sted. 

Hvad er silica?

Silica er et mineral, som består delvist af silicium (Si) og ilt (O2). Det findes nærmest overalt i naturen, samt i fødevarer, kosmetik og i vores kroppe. Faktisk siger man, at hele 7% af menneskekroppen består af sicilicum, ligesom det udgår hele 59% af jordens skorpe. Det er med andre ord et meget kendt mineral, som også kan findes i et væld af produkter såsom tandpasta, shampoo, cremer og serummer.  

Når silica indtages som kosttilskud, er det kun ca. 50 % af silicium-indtaget, som bliver optaget i kroppen. Den angivne mængde silicium i det enkelte produkt er dog justeret ud fra denne viden. Det anbefalede indtag af silicium/silica er ikke klarlagt, men man regner med, at det gennemsnitlige indtag ligger på 20-50 milligram per dag. 

Ønsker du at få silica gennem din kost, kan du finde mineralet i rigtig mange fødevarer. Det er derfor svært at komme udenom, hvis du spiser varieret. Vil du gerne øge dit silica indtag, kan du med fordel gå efter madvarer, hvor mængden af silica er stor. 

Gode madvarer at fylde på tallerkenen er:    

 • Æbler, vindruer og bananer
 • Hvede, rug, byg og havre
 • Mandler og andre nødder
 • Spinat, tomater og ærter
 • Linser, grønne bønner 

Har du svært ved at få nok silica gennem kosten, kan du med fordel overveje at supplere med kosttilskud. Vi anbefaler dog altid, at kosttilskud ikke træder i stedet for en varieret kost. 

Et materiale - flere navne

Silica, silicium og silicea – måske du endda har hørt navnet kisel? Kært barn har mange navne, men i sidste ende er det forskellige betegnelser for samme mineral. Mange typer af silica piller er lavet af forstenede marine alger. Produkter, der er lavet af dette materiale, indeholder derfor kiselgur. Silica består delvist af silicium, og silicium kaldes også for kisel på dansk. Når det kommer til ordet Silicea, så er der her tale om et specifikt varemærke – et mærke vi også forhandler (Silicea 420 mg med hhv. 30 og 60 kapsler i).

Du skal derfor ikke blive forvirret, når du støder på forskellige variationer af ordet. I sidste ende er det forskellige ord, der alle dækker over samme materiale.

Er silica et vitamin?

Nej. Silica er en blanding af mineralet silicium og ilt. Dog kan du opleve, at silica bliver omtalt som et vitamin i nogle tilfælde. Det kan f.eks. være på indpakninger til multivitaminer. Dog vil det ofte være grupperet under mineraler, selvom den overordnede betegnelse på produktet er vitaminer.

Hvad er Silica Extra?

Silica Extra er navnet på et bestemt produkt – et produkt som vi også forhandler her på vores webshop. Berthelsens Silica Extra indeholder ikke blot silica (silicium) men også 8 B-vitaminer, agerpadderokke, zink og A-vitamin. Det er altså det oplagte supplement til dig, der gerne vil være helgarderet, når det kommer til at sikre sig, at man får nok vigtige vitaminer og mineraler. 

Her hos Helsegrossisten kan du købe Berthelsen Silica Extra, som indeholder 60 kapsler. Det anbefalede daglige indtag er 1 kapsel. Det vil sige, at du har nok til to måneder brug til en enkelt person.

Lige specifikt for Berthelsens Silica Extra så er produktet godt for bl.a.:

 • Hud, hår og negle
 • Syn og hormonaktivitet
 • Immunforsvar, knogler og slimhinder
 • Nervesystemet og hjertefunktionen
 • Hjernen (mental ydeevne og psyke)
 • DNA-syntese, syre-/base-stofskifte og energistofskifte

Er der nogle bivirkninger ved at tage silica kosttilskud?

Alt afhængigt af den specifikke sammensætning af mineraler og vitaminer i det enkelte silica kosttilskudsprodukt, så kan der være mindre bivirkninger i form af eksempelvis sure opstød efter indtagelse, forstoppelse og mavepine.

Sandsynligheden for at opleve bivirkninger ved at indtage silica som kosttilskud er dog begrænset, og mange føler, at den bliver opvejet af de sundhedsmæssige fordele. Ift. dosering så er det meget svært at overdosere silica, da mineralet er vandopløseligt. Din krop vil derfor helt naturligt udskille den mængde silica, den ikke får brug for, med urinen.  

Vores store sortiment inden for silica piller

Hvis du mangler kvalitets silica kosttilskud, så er du kommet til det rette sted. Hos Helsegrossisten forhandler vi silica piller fra anerkendte og førende producenter som f.eks. Berthelsen og Silicea. 

Specifikke eksempler på produkter, som vi forhandler, omfatter følgende:

 • Berthelsen Silica Extra
 • Berthelsen Silicium 20 mg
 • Silicea 420 mg (30 eller 60 kapsler)

Hvis du har spørgsmål til det enkelte produkt eller til silica som kosttilskud, så er du naturligvis mere end velkommen til at kontakte os her på siden. Så vil vi gøre vores bedste for at rådgive dig efter bedste evne, så du kan finde det helt rette produkt til dine specifikke behov.