Copyright infringement

Danmarks online helse og skønhedsbutik siden 1999

Zink

Zink

Zink er et livsnødvendigt mineral for kroppen, der findes i alle kroppens celler og kropsvæsker. Den hyppigste forekomst af mineralet ses i skeletmuskulaturen og kroppens knogler. Men hvad er zink godt for? Mineralet er bl.a. afgørende for flere af kroppens funktioner, fx celledeling, og optages via tarmen. 

Hos Helsegrossisten finder du et stort udvalg af tilskud til ethvert behov. Alle vores produkter er fremstillet af naturlige ingredienser, og de kan derfor trygt indtages af hele familien.

Læs mere for neden på denne side.

18 vare(r)

pr. side
Til toppen

Hvad er zink godt for?

Mineralet har en lang række gavnlige virkninger for kroppen, og derfor er det et vigtigt kosttilskud for mange danskere.

- Et sundt stofskifte - det er et afgørende mineral for over 300 enzymer, der har en vital funktion for kroppens omsætning af kulhydrater, fedt, proteiner og A-vitamin. Derfor er mineralet godt for at skabe de bedste rammer for et godt stofskifte.

- Hud, hår og negle - mineralet er med til at styrke og vedligeholde en sund hud og er bl.a. med til at forebygge kløen og svampeinfektioner i hovedbunden. Derudover vil både hår og negle blive styrket af zink. Mange bruger desuden zinkcreme til babyer med irriteret hud og bleudslæt, da det dæmper både rødmen og irritation.

- Immunforsvar - for at styrke og opretholde et sundt immunforsvar, spiller mineralet en vigtig rolle. Zink bidrager nemlig til en god og sund celledeling, som aktivt kan bekæmpe sygdomme.

- Sårheling - undersøgelser viser, at mineralet fremmer en hurtig og effektiv sårheling. 

Hvilke symptomer er der på zinkmangel?

Når kroppen er i kraftigt underskud af mineralet, vil det komme til udtryk på flere forskellige måder.

- Hårtab - nogle oplever periodevis hårtab i forbindelse med stress eller aldring. Et af symptomerne på et varigt hårtab kan dog også være zinkmangel. 

- Hudproblemer - lider du af en rød eller skællende hud kan et af forklaringerne muligvis være mangel på mineralet.

- Diarré - også hyppig diarré kan forklares ud fra, at kroppen er i underskud af mineralet.

- Langsom sårheling - oplever du en langsom sårheling, er det sandsynligvis et tegn på zinkmangel.

Har du nogle af ovenstående symptomer, kan det være en god idé at overveje et fast zink kosttilskud. 

Vælg imellem et stort udvalg af zinktilskud

Hos Helsegrossisten forhandler vi et stort udvalg af zink tabletter, bio selen zink og mange andre kosttilskud. 

Zink eller bio selen zink? - vores kosttilskud spænder vidt mellem almindelig zink eller zink kombineret med selen. Selen er et grundstof, der er godt for både immunforsvaret, det nedsætter inflammation i kroppen og er sidst men ikke mindst godt til at styrke kroppens naturlige forsvar mod kræft.

- Børn og voksne - de fleste tabletter kan bruges af både børn og voksne. Særligt småtspisende eller kræsne børn kan have gavn af et fast tilskud, så de undgår nogle af de symptomer, der kan opstå ved permanent zinkmangel.

Har du spørgsmål til nogle af vores helseprodukter? Hos Helsegrossisten står vi altid klar til at besvare alle dine spørgsmål. Vi ser frem til at høre fra dig.