Copyright infringement

Danmarks online helse og skønhedsbutik siden 1999

Q10

Q10 

Q10 kommer af navnet Coenzym Q10, der hverken er et vitamin eller et mineral. Q10 er derimod et enzym, der indgår i cellernes mitokondrier, som er ansvarlige for kroppens energiproduktion. Derfor er Q10 en vigtig del af kroppens celler, der er central for både stofskifte og energiproduktion i kroppen. Mennesker kan selv producere Q10, men ofte er det ikke nok i sig selv. Derfor kan du supplere med et kosttilskud, der kan være med til at sikre dig god energi i hverdagen. 

Hos Helsegrossisten forhandler vi et stort udvalg af Q10 vitamin og kosttilskud. På siden her kan du blive klogere på spørgsmålene: Hvad er Q10, og hvad er Q10 godt for?

Find svarende nederst på denne side.

20 vare(r)

pr. side
Til toppen

Hvad er Q10?

Det er som tidligere nævnt et vigtigt enzym, der er ansvarligt for kroppens stofskifte og energiproduktion. Samtidig er det også en vigtig antioxidant. Enzymet kan ses som en hjælper til at opretholde kroppens naturlige funktioner fremfor at være et vitamin eller et mineral.

Kroppen har selv et lager af enzymet, der består af ca. 0,5-1,5 g. Det bliver primært lagret i hjerte, lever og nyre. En mangeltilstand er aldrig beskrevet, og man ved endnu ikke, om en sådan eksisterer. Man ved dog, at visse sygdomme kan svække kroppens produktion af Q10, ligesom man med alderen også producerer mindre af stoffet. Derfor er mange Q10 kosttilskud målrettet ældre forbrugere. 

Hvad er Q10 godt for?

Det er godt for rigtig mange ting i og med, at energiproduktion er en vigtig motor for samtlige af kroppens funktioner. Selvom du ikke kan lide af Q10-mangel, kan et kosttilskud stadig styrke din krop. Q10 bør dog ikke tages i forbindelse med blodfortyndende medicin.

- En vigtig antioxidant – enzymet hæmmer kroppens aldringsproces og skaber rammerne for en normal dannelse af kollagen. Kollagen er et protein, der holder huden elastisk og fast, så du kan bevare en sund og fyldig hud og udskyde aldringsprocessen.

- Normalt energistofskifte - når du bibeholder et normalt energistofskifte, sikrer du både optimal energiproduktion og forbrænding i kroppen. Enzymet er derfor særligt godt for dig, der elsker at træne og bevæge dig. 

- Stærkt immunforsvar - energiproduktionen spiller også ind på immunforsvaret.

- Supplement under og efter intensiv fysisk træning - for at bruge din energi bedst muligt vælger mange at indtage Q10 som et supplement til den fysiske træning. 

- Mindsker træthed og udmattelse - føler du dig træt og udmattet, og synes du, at det spænder ben for den aktive hverdag, du godt kunne tænke dig at have? Enzymet Q10 kan være et hjælpemiddel til at reducere træthed og udmattelse i det daglige, fordi du får optimeret din energiproduktion i kroppen.

Optagelsen af enzymet øges i forbindelse med et måltid. Ydermere kan den nemmere optages i kroppen, hvis den opløses i planteolie. Det mest oplagte tidspunkt til indtagelse er om morgenen, så du kan opretholde et godt energiniveau dagen igennem.

Hvilke typer Q10 kosttilskud kan du vælge imellem?

På markedet findes der i dag et stort udvalg af både almindelige Q10 kosttilskud og Q10 vitamin tilskud. På siden her finder du forhåbentligt det, der kan gøre en forskel for din hverdag. Men hvad skal du være opmærksom på inden dit køb?

- Forskelligt indhold af Q10 - de forskellige kosttilskud varierer i både styrke og sammensætning med andre vitaminer. En almindelig kombination er Q10 med C-vitamin, der giver både dit immunforsvar og stofskifte et effektivt boost. Derudover er C-vitamin med til at forbedre optagelsen af enzymet i kroppen.

 - Kapsler eller tabletter - vælg mellem vegetabilske kapsler eller almindelige tabletter alt efter behov. Som veganer eller vegetar kan du trygt bruge vegetabilske kapsler, hvor Q10 er opløst i rent plantefedt.

- Børn og voksne? – Kosttilskuddet anbefales som udgangspunkt ikke til børn under 2 år. Læs mere på de enkelte produktbeskrivelser.

Pharma Nord Q10 som kosttilskud

Pharma Nord er en dansk virksomhed, der er førende inden for produktion af kosttilskud og naturlægemidler. De laver kosttilskud med vitaminer og mineraler, som er godt for kroppen. Hos Helsegrossisten har vi stor tillid til produkter fra Pharma Nord, og vi forhandler derfor et stort udvalg af Pharma Nord Q10 præparater.

- Styrke - Pharma Nord Q10 fås i forskellige styrker alt efter behov. Du kan vælge mellem både 50 og 100 mg. Derudover finder du udvalgte tilskud, der henvender sig specielt til ældre personer, der har et større behov for enzymet for at opretholde et normalt energiniveau.

- Opløst i vegetabilsk olie - for at sikre den bedste og mest effektive optagelse i kroppen er Q10 og C-vitamin opløst i vegetabilsk olie. Kapslerne kan derfor også bruges af både veganere og vegetarer.

- Fås med C-vitamin - kombinationen af Q10-enzymet med C-vitamin skaber et kosttilskud, der virkelig kan sætte skub i både energien og immunforsvaret. Det er derfor et oplagt valg for dig, der ønsker at styrke begge dele.  

Vi har løbende gode Q10 tilbud

Hos Helsegrossisten kan det betale sig at holde øje med vores mange gode tilbud. På webshoppen kan du nemt finde gode Q10 tilbud lige nu og her. Derudover er vi din garanti for: 

- Naturprodukter i god kvalitet - vi går aldrig på kompromis med kvaliteten i vores produkter. Derfor finder du kun gode og anerkendte mærker blandt vores sortiment. Derudover gør vi særligt meget ud af at tilbyde produkter med naturlige ingredienser, så du undgår unødige kemikalier, konserveringsmidler m.m.

- Stort udvalg til skarpe priser - på vores webshop finder du alt det, du skal bruge, til markedets bedste priser. I og med vi udelukkende har en webshop og ingen fysisk butik, kan du som kunde få glæde af særligt lave priser.

- Hurtig levering i hele landet - når du bestiller dit kosttilskud, kan du se frem til en hurtig levering uanset hvor, du bor i landet. 

Har du spørgsmål til indholdet eller virkningerne af vores Q10 kosttilskud? Hos Helsegrossisten er vi eksperter i naturlægemidler og helseprodukter. Derfor står vi altid klar til at besvare alle dine spørgsmål. 

Husk på, at kosttilskud udelukkende bør ses som et supplement til kosten og altså aldrig kan erstatte en sund og varieret kost.