Copyright infringement

Danmarks online helse og skønhedsbutik siden 1999

C-vitamin

C-vitamin

Hvis der er et vitamin, som næsten alle kender, så er det vitamin C. De fleste er ret bevidste om, at grøntsager og frugt hører med til en sund og varieret kost. Og det er blandt andet på grund af C-vitamin. Sygdomme forårsaget af mangel på C-vitamin ses heldigvis meget sjældent i dag. Men C-vitamin er stadig et meget relevant kosttilskud, da vi ikke selv kan danne C-vitamin i kroppen. Så hvis den daglige kost i længere perioder ikke kan dække det naturlige behov, er det oplagt at supplere med for eksempel vitaminpiller, enten særskilt eller som del af en multivitamin-løsning.

1 til 21 ud af 58

pr. side
Side:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
Til toppen

Hvad gør C-vitamin?

Det, vi kalder vitamin C, har også navnet askorbinsyre. I den menneskelige organisme har C-vitaminerne stor betydning for mange vigtige funktioner. Det gælder blandt andet evnen til at optage jern gennem tarmen, leverens muligheder for at fungere optimalt og signalstofferne i nervesystemet. Ting, der både er vigtige kroppens evne til at fungere og vores egen oplevelse af velvære. Endelig er der mange, som tager C-vitamin til huden. Vitamin C har nemlig også betydning for kollagen-produktionen, og kollagen er et protein, som findes naturligt i vores bindevæv og hud.

Du kan læse mere om den anbefalede daglige dosis af C-vitamin på Fødevarestyrelsens hjemmeside. Hvis du køber kosttilskud med C-vitamin som gravid, kan du med fordel undersøge både kroppens behov for C-vitamin og den anbefalede øvre grænse.

Det er velkendt, at frugt og grønt er de vigtigste kilder til C-vitamin. Mange forbinder C-vitaminer med citrusfrugter, måske i særlig høj grad på grund af bogstavsammenfaldet. Frugter som appelsiner og citroner indeholder mange C-vitaminer, og askorbinsyre er faktisk beslægtet med citronsyre. Samtidig er der mange planter, der vokser naturligt på vores breddegrader, som faktisk er blandt de mest righoldige på C-vitamin overhovedet. Det gælder for eksempel hyben, solbær og helt almindelig grønkål og persille. En dansk eller traditionel nordisk kost kan sagtens dække behovet for C-vitamin, blot du sørger for at variere maden og at få godt med frugt og grønt.

Hvilket kosttilskud skal jeg vælge?

Der er mange måder at få C-vitamin på, hvis du har brug for et godt kosttilskud. Hvis du skal vælge det bedste C-vitamin-tilskud til dig selv eller din familie, er jeres egen situation det allerbedste udgangspunkt. 

Alderen og kostvanerne er generelt de afgørende faktorer, som har indflydelse på vitaminbehovet. Og det gælder naturligvis også for vitamin C. Men der er meget mere, du kan tage højde for, når du træffer valget. Det kan for eksempel være den form, vitamintilskuddet har, og det, som produktet i øvrigt indeholder. 

I sortimentet hos Helsegrossisten finder du C-vitamin-tabletter, C-vitamin-brusetabletter og C-vitamin-tyggetabletter. Vi har også kosttilskud i kapselform, der indeholder vitamin C.

Til særlige tilfælde kan ekstra stærkt C-vitamin være det rette valg. Det er naturligvis ikke selve vitaminet, der er stærkere, men koncentrationen i kosttilskuddet. Det vil oftest kun være relevant til behandling af alvorlig mangel på C-vitamin, og man bør generelt være varsom med produktet og læse indlægssedlen grundigt. Produkter i denne kategori er for eksempel Mega Calciumascorbat fra ND, Natur Drogeriet, og Mega C 1500 MG HEALTHCARE fra Scanpharm. Det er oplagt at konsultere egen læge, inden man bruger særligt kraftige tilskud og præparater.

Ved godkendte kosttilskud kan du altid læse de præcise indholdsspecifikationer på produktet. Det sikrer, at du altid har overblik over de ekstra midler, der bliver tilføjet til din daglige kost. Det vil også fremgå tydeligt, hvad den daglige dosis er.  

Køb C-vitamin fra vores store udvalg 

Alle vores produkter med C-vitamin sælges til nedsat pris, så uanset hvad der passer bedste til dine behov, vil du kunne finde et kosttilskud, der ikke koster for meget. Det gælder også kendte multivitamin-varer, hvor vitamin C naturligvis indgår, for eksempel Omnimin. Med de mange C-vitamin-tilbud i sortimentet har det aldrig været nemmere at købe billigt C-vitamin og kosttilskud.