Copyright infringement

Danmarks online helse og skønhedsbutik siden 1999

Vitaminer

Vitaminer

Leder du efter gode vitaminpiller til dig og din familie? Og kosttilskud med alle de vigtigste vitaminer og mineraler? I så fald er du kommet til det rette sted.  Hvis du vil vide mere om vitaminer og kosttilskud, er det også oplagt at starte her på siden. I vores store og brede udvalg er der vitaminprodukter til alle aldersgrupper og alle behov. Så uanset om det er vitamin A, B, C, D eller en pakke med multivitaminer, du kigger efter, er her altid god information at hente.

1 til 21 ud af 200

pr. side
Side:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Til toppen

Hvad er vitaminer?

Vi kan opliste mange af vitaminerne i en fin alfabetisk rækkefølge. A-vitamin, B-vitamin, C-vitamin og så videre. Derfor kunne man måske også antage, at det er nemt og enkelt at udrede, hvad vitaminer er.  

Der er 13 vitaminer, som typisk anerkendes af fagkundskaben overalt, og det er dem, der bruges i alle de forskellige godkendte kosttilskud. Selve ordet ”vitamin” blev skabt i starten af 1900-tallet af den polske biokemiker Kazimierz Funk, og det beskriver i korthed en organisk kemisk forbindelse, der er livsvigtig for en given levende organisme. Det, der gør et vitamin til et vitamin, er nemlig, at organismen skal bruge det for at fungere. Og når vi taler om kosttilskud som her, er det altid menneskekroppen, der er organismen.

Fra naturens hånd kan vi mennesker selv danne mange af de organiske stoffer, vi har brug for. Men ikke dem alle, og ikke altid i tilstrækkelig mængde. D-vitamin kan vi for eksempel have svært ved at danne, hvis vi ikke får sollys nok. Derfor tilfører vi det, vi mangler udefra. Typisk gennem vores kost. Hvis vi i længere tid heller ikke får de vigtige vitaminer i kosten, kan det betyde, at vi ikke fungerer optimalt. Det kan medføre forskellige gener, lidelser eller egentlige sygdomme. For at undgå eller afhjælpe de problemer, er det kosttilskuddene med vitaminer kommer på banen. 

Køb vitaminer der matcher dit behov

Det kan måske virke forvirrende med alle de vitamintyper og navne og tal, der står på de mange produkter. Markedet for kosttilskud er stort, og det kan være svært at vælge. Især hvis man er ny som forbruger, og ikke har et stort overblik produkterne og deres forskelle og ligheder. Det nemmeste er at tage udgangspunkt i din egen situation og konkrete behov i dagligdagen. Alder, kostvaner eller tiden på året - der er en del ting, der kan spille ind, og du ved bedst, hvad du og måske din familie har brug for. 

Omnimin og andre produkter med multivitamin er populære valg som alsidige kosttilskud. Multivitaminer passer til de fleste, og det er en af de mest udbredte former for kosttilskud, der findes. Men ligesom med alle andre kosttilskud bør du naturligvis tage højde for den anbefalede dosis, og kun indtage det, der passer til din alder og det reelle behov. 

For at finde de bedste vitaminpiller, så skal du overveje jeres kostvaner, sundhed og generelle behov. Det kan være oplagt at supplere med vitamin C eller D-vitaminer. For eksempel hvis det er svært at få nok frugt og grønt, eller hvis I mangler sollys og D-vitamin om vinteren. 

Børn og voksne har ikke de samme behov i forhold til ernæring og kost. Derfor vil vitaminpiller til voksne og børn også have forskellige dosis og mængdegrænser. Vitaminpiller til gravide kan du ligeledes være opmærksom på. Der kan være særlige behov, som kan tilgodeses med kosttilskuddet, eller ændringer i den anbefalede dosis. Hvis du vil vide mere om vitaminer og dosis, kan du altid læse om de godkendte vitamintilskud hos Fødevarestyrelsen. 

Stort udvalg i de bedste vitaminpiller

Med vores store sortiment fra anerkendte mærker, har vi gjort det nemt for dig at købe de vitaminer, du mangler. Ved du hvilken vitamintype eller hvilket produkt, du skal have? Så kan du gå direkte ind under den relevante fane på hjemmesiden. Vi har faktisk en sektion til hver af de anerkendte vitamintyper: Vitamin A, B, C, D, E, K og multivitamin.

Mange går efter de mærker, de kender og har gode erfaringer med. Det kan du naturligvis også gøre, når du køber vitaminpiller, og det er helt enkelt. Brug vores søgefunktion på siden, eller find din foretrukne producent i vores liste over mærker. Hvad end du og din familie har brug for, kan I helt sikkert finde det her.