Copyright infringement

Danmarks online helse og skønhedsbutik siden 1999

Mælkesyrebakterier

Mælkesyrebakterier

Alt for ofte bliver bakterier udnævnt som de store syndere, når vi rammes af sygdomme. Men faktisk er der visse bakterier, som spiller en stor rolle for kroppen og er afgørende for vores sundhed. Et af dem er mælkesyrebakterier. Mælkesyrebakterier er kroppens egne ’gode’ bakterier, der findes naturligt i vores tarmflora. Bakteriernes formål er at omdanne mælkesukker til mælkesyre, så vi får et surt miljø i tarmene og dermed en god og sund fordøjelse.

Du finder mælkesyrebakterier i naturlige produkter som syrnede mejeriprodukter, fx yoghurt, men du kan også få det som et fast kosttilskud som dem, du finder her på siden.

1 til 21 ud af 62

pr. side
Side:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
Til toppen

Hvad er probiotika?

Du er muligvis stødt på betegnelsen ’probiotika. Men hvad er probiotika? Probiotika er produkter, der indeholder levende bakterier, altså mælkesyrebakterier. De levende bakterier har til formål at opretholde en sund tarmflora og har desuden flere vigtige funktioner for kroppen:

- Stimulerer immunforsvaret - en god og sund tarmflora er med til at styrke dit immunforsvar, fordi alle næringsstoffer bliver optaget i kroppen og fordøjet bedst muligt.

- Opbygger slimhinden i tarmen - en god og sund slimhinde sikrer en hurtig og gnidningsfri fordøjelse, så du slipper for oppustethed og andre gener i hverdagen.

- Øger optaget af vitaminer og mineraler - sunde tarme er en vigtig forudsætning for, at vitale vitaminer og mineraler bliver optaget, så du kan have en sund krop.

Hvad er mælkesyrebakterier godt for?

Mælkesyrebakterier kan både bruges i perioder med sygdom, efter sygdom eller som forebyggelse af mave- og tarmsygdomme.

- Bevarer og vedligeholder en sund tarmflora - oplever du periodevist problemer med din fordøjelse, kunne det godt tyde på, at du har en urolig tarmflora. For at genoprette og vedligeholde en sund balance, kan du med fordel tage mælkesyrebakterier som et fast kosttilskud. På den måde giver du dine tarme de bedste betingelser for en sund fordøjelse. 

- Bekæmper maveinfektioner, irritabel tyktarm eller diarré - mavesygdomme skyldes ofte de dårlige bakterier. Heldigvis kan man afhjælpe symptomerne og fremskynde en normal tarmflora igen ved at spise mælkesyretabletter i perioden, hvor du er syg. Det kan også sagtens være et middel mod mildere fordøjelsesproblemer som oppustethed eller luft i maven. Det er et naturligt og sundt alternativ til antibiotika. Men hvis din tilstand forværres, kan det blive nødvendigt med medicin.

- Genopretter en sund tarmflora efter en antibiotikakur - når du får antibiotika, vil medicinen bekæmpe alle bakterier i kroppen. Det er godt, fordi du slipper af med din infektion. Men desværre skelner antibiotika ikke mellem de gode og dårlige bakterier. Det betyder, at antibiotikakuren gør det af med de sunde mælkesyrebakterier, og du kan derfor opleve et svækket tarm- og fordøjelsessystem. Derfor anbefales det, at du styrker din tarmflora ovenpå en antibiotikakur. Dette kan nemt gøres med et mælkesyrebakterie kosttilskud.

Hvem må indtage mælkesyretabletter?

Et kosttilskud bestående af mælkesyrebakterier er harmløst for kroppen. Derfor er det faktisk tilladt for alle at tage det som et dagligt supplement til din normale kost. Du må ligeledes gerne tage mælkesyrebakterier i forbindelse med din penicillinkur. 

Selv små børn kan have stort gavn af et mælkesyrebakterie kosttilskud, der ofte vil være i dråbe- eller pulverform. Mange spædbørn kæmper med kolik, forstoppelse, diarré, oppustethed og luft i maven, fordi de i løbet af det første leveår først er ved at udvikle og opbygge en sund tarmflora fra bunden. Derfor kan et kosttilskud i form af mælkesyrebakterier være en stor lindring for det lille væsen og for jer som forældre. Som udgangspunkt skal mælkesyretabletter tages 1-2 gange dagligt. De må gerne tages på tom mave. 

Hvordan vælger du de bedste mælkesyrebakterier?

Der findes et hav af forskellige typer af mælkesyrebakterier. Der er endnu lavet for få studier til, at der endegyldigt kan konkluderes, hvilke bakterier der er bedst. Men alle mælkesyrebakterier har en dokumenteret gavnlig effekt for kroppens tarmflora. 

På siden her har vi samlet vores udvalg af probiotika, så du kan danne dig et overblik. 

- Kapsler, tabletter eller flydende form - der findes mælkesyrebakterier i flere forskellige former. Du kan derfor nemt vælge det kosttilskud, der passer bedst til dig. Vær opmærksom på, at tilskud til små børn ofte vil være i flydende form eller som pulver. 

- Til børn eller voksne - andelen af mælkesyrebakterier i et kosttilskud er tilpasset alderen. Det er derfor vigtigt, at du køber det rigtige tilskud til dit barn. På de enkelte produktbeskrivelser kan du læse mere om, hvilken målgruppe det enkelte probiotika er lavet til.

- Vegetabilsk og vegansk kosttilskud - er du vegetar eller veganer, og ønsker du at finde et alternativ til et indtag af mælkesyrebakterier, som går udenom mejeriprodukter, kan du ty til vores udvalg af vegetabilske kosttilskud som fx Zelactin.

Bestil dit mælkesyrebakterie kosttilskud allerede i dag

Uanset om du vælger irritable tyktarm mælkesyrebakterier eller andre tilskud, kan du helt sikkert finde dem her hos os. Hos Helsegrossisten gør vi en dyd ud af at give dig de bedste betingelser for at finde lige netop det kosttilskud, der kan skabe de bedste rammer for en sund krop i balance.

Når du køber irritable tyktarm mælkesyrebakterier gennem os, kan du se frem til: 

- God kvalitet og naturlige ingredienser - alle vores kosttilskud er baseret på naturlige ingredienser, så du altid er sikker på at give det bedste til din krop. Vi forhandler udelukkende produkter, som vi selv kan stå inde for.

- Stort udvalg til skarpe priser - på vores webshop er du garanteret et stort udvalg af de bedste mælkesyrebakterier til gode priser. Det skyldes, at vi ikke har nogen udgifter forbundet med at have en fysisk butik, og derfor kan vi tilbyde markedets bedste priser.

- Hurtig levering i hele landet - gennem vores hjemmeside kan du undersøge og udvælge lige netop det mælkesyrebakterie kosttilskud, der passer dig. Med få klik kan du bestille hjem direkte fra sofaen - så bliver det ikke nemmere.

Har du spørgsmål til mælkesyrebakterier, Zelactin eller andre af vores produkter? Du er altid velkommen til at kontakte os, så vi kan give dig den bedste vejledning.