Copyright infringement

Danmarks online helse og skønhedsbutik siden 1999

Jern

Jerntilskud

Jern er et grundstof, hvis vigtigste funktion er at transportere ilt rundt i hele kroppen. Derfor findes jern typisk i blodet og i musklerne. Kroppen har kun ringe muligheder for at optage nok jern gennem kosten, og derfor kan det blive nødvendigt med et fast jerntilskud.

Har din krop et underskud af jern, kan det over tid udvikle sig til jernmangel, der også kaldes for anæmi (blodmangel). Symptomerne på jernmangel er bl.a. træthed, svimmelhed, hovedpine, hjertebanken og susen for ørerne. Hos Helsegrossisten finder du jerntilskud til både børn, voksne og gravide, så du kan forebygge jernmangel og bibeholde en sund krop i balance.

Læs mere nederst på siden.

11 vare(r)

pr. side
Til toppen

Hvad er jern godt for?

Jern er den centrale enhed i stoffet hæmoglobin, som er en essentiel del af de røde blodlegemer. Det er nemlig hæmoglobinet, der er med til at forsyne alle kroppens dele med ilt. Derfor er en tilstrækkelig mængde af jern i kroppen afgørende for at opretholde en normal funktion.

 • Reducerer træthed og udmattelse - et jern kosttilskud er med til at sikre, at ilten transporteres rundt til alle kroppens afkroge. Det er med til at reducere symptomer som træthed og udmattelse, der kan spænde ben for at have en aktiv hverdag.

 • Styrker immunforsvaret - jern bidrager til vigtige enzymer, der er med til at styrke dit immunforsvar og derfor holde sygdom og infektioner på lang afstand.

 • Bidrager til et velfungerende stofskifte - et tilskud af jern kan være med til at sikre en god forbrænding i kroppen, som er vigtig både for optagelsen af næringsstoffer men også i en proces med vægttab.

 • Et vigtigt supplement under menstruationen - særligt unge kvinder lider af jernmangel. Det skyldes den månedlige menstruation, hvor kvinden mister jern og er i risiko for jernmangel. Under menstruationen kan det derfor være en god idé at tage jerntilskud, hvis du føler dig træt eller uoplagt.

 

Hvem må tage jerntilskud - og hvor meget?

Jern kosttilskud må tages af alle. Men et ekstra tilskud anbefales særligt til bestemte grupper, som er i fare for at lide af blodmangel. Det gælder bl.a.:

 

 • Bloddonorer - hvis du hyppigt donerer blod, kan du over tid komme til at lide af jernmangel. Derfor er det en god idé at supplere din kost med et fast jerntilskud, så du stadig kan være bloddonor uden at gå på kompromis med din egen krops sundhed.

 

 • Personer med indre blødninger fra fx mavesår - lider du af sygdomme, der gør dig udsat for indre blødninger, er det en fordel at tage jern udover kosten, så du undgår jernmangel.

 • Personer med ensidig kost - nogle har en meget ensidig kost, fx ældre personer, og det kan resultere i et lavere jernindtag end den gennemsnitlige dansker. Vær her også opmærksom på, at kræsne børn kan have et særligt behov for at få tilført jern som kosttilskud. Også veganere og vegetarer er udsatte, idet de ikke får tilført jern gennem kødet.

 • Børn og teenagere - for både små og større børn er jerntilskud et vigtigt supplement til diæten, fordi de stadig er under udvikling, mens kroppen vokser.

 

Derudover har kvinder et større behov for jern end mænd pga. menstruationen. Under menstruationen mister kvinden op til 0,8 dl blod. Nogle kvinder har kraftige blødninger, som fx kan skyldes en kobberspiral. Derfor kan det være en god idé at investere i et jerntilskud, som kan sikre, at du undgår at føle dig træt og svimmel.

 

Hvorfor er det en god idé at tage jerntilskud som gravid?

Under graviditeten er behovet for jern større end normalt. Det skyldes, at kroppen både skal transportere ilt til moderen og fosteret, der er under udvikling. Derfor er behovet for røde blodlegemer større, og risikoen for jernmangel under graviditeten er derfor forhøjet. Jern til gravide er derfor en klar anbefaling fra Sundhedsstyrelsen. Et jerntilskud til gravide anbefales dog først fra 10. graviditetsuge.

 

Aminojern mfl. - Hvilke typer jern kosttilskud kan du vælge imellem?

På vores hjemmeside finder du et stort udvalg af forskellige præparater, heriblandt Aminojern, Hemojern og Krauterblut jern. Men hvordan ved du, hvilken type jerntilskud, du skal vælge?

 

 • Aminojern - denne type jerntilskud optages 2-4 gange bedre end de traditionelle produkter på markedet. Du kan derfor nøjes med en mindre dosis og stadig opnå de samme effekter. På den måde kan du undgå bivirkninger og få en skånsom behandling. Aminojern anbefales også til gravide kvinder og anvendes på blodbanker i hele landet.

 • Hemojern - en anden type jerntilskud på markedet er Hemojern, der ligesom aminojern også skåner maven for unødvendige bivirkninger. Du kan derfor nøjes med en lavere dosis, fordi hemojern optages bedre end ikke-hemojern, som mange andre præparater består af. Desuden har Hemojern også et tilskud af C-vitamin, som styrker immunforsvaret yderligere.

 • Krauterblut jern - med Krauterblut jern får du et kosttilskud i enten flydende form eller som tabletter, der er fri for farvestoffer og konserveringsmidler. Præparaterne fra dette mærke er lavet på urter tilført blomster, frugter og bær. Derudover indeholder de også B- og C-vitamin. Smagen er sød og frugtig.

 

Kvalitet og naturingredienser går hånd i hånd

Der er flere gode grunde til, hvorfor du skal købe dit jerntilskud gennem vores webshop.

 

 • Naturlige ingredienser - for os er det afgørende, at alle kosttilskud er lavet på naturlige ingredienser uden skadelige stoffer og kemikalier. Du kan derfor trygt købe jern til gravide, dit barn eller hele familien gennem os.

 

 • Stort udvalg og gode priser - på vores webshop har vi et stort sortiment af produkter til markedets bedste priser. Det er muligt, fordi vi udelukkende har salg over nettet og derfor ingen udgifter til en fysisk butik.

 • Hurtig levering - det er vigtigt for os, at du får leveret dit jerntilskud hurtigst muligt, så du kan få glæde af det. Derfor tilbyder vi hurtig levering i hele landet.

 

Har du spørgsmål til nogle af vores jern kosttilskud? Du er altid velkommen til at kontakte os, så vi kan hjælpe dig med at finde et jerntilskud, som passer bedst til dine behov.