gtag('config', 'AW-1021135400');

Danmarks online helse og skønhedsbutik siden 1999

Salus Magnesium Eleksir 250 ml.

Dobbeltklik på ovenstående billede for at se i fuld størrelse

Zoom ud
Zoom ind

Flere visninger

Salus Magnesium Eleksir 250 ml.

Lagerstatus: På lager

Varenummer: 9622

169,95 kr
  • Magnesium

Fri fragt ved køb over 295,-

Detaljer

Grundlæggende egenskaber

Magnesium er et essentielt næringsstof og indgår i over 300 forskellige enzymer i kroppen. Desuden indgår mineralet i de processer, der frigør energi fra vores føde, og ikke mindst spiller det en vigtig rolle for mineralstofskiftet, hvorfor man også finder over halvdelen af kroppens magnesium i knoglerne.

Hvad magnesium gør

Magnesium er ifølge alle autoriteter essentielt for nervetransmissionen og bl.a. derfor også for den korrekte funktion af muskulaturen. Der findes ikke gode metoder til at fastslå magnesiumstatus, fordi kroppen holder blodets niveau inden for meget snævre rammer. Mange har erfaret, at nattekramper i læggene afhjælpes, når man tager magnesiumtilskud, så det er jo ret simpelt at afprøve om der er en effekt, hvis man døjer med dette problem.

Magnesium og knoglerne

Magnesium har i mange år været ”lillebror” i forhold til calcium og D-vitamin, når det drejer sig om vedligeholdelse af knogler. Ufortjent, viser det sig nu, hvor den Europæiske Fødevaresikkerheds Autoritet (EFSA) har gennemgået dokumentationen for magnesiums betydning for at vedligeholde en lang række fysiologiske processer i kroppen.

Hvad EFSA siger

Efter en grundig gennemgang af de foreliggende vidnesbyrd konkluderer EFSA blandt andet, at selv om magnesium ikke direkte indbygges i knoglevævet som calcium, er lavt magnesiumindtag ikke fordelagtigt for knoglevævet og kan forstyrre calcium- og D-vitaminstofskiftet. Så ifølge EFSA bidrager magnesium til vedligeholdelse af normale knogler.

EFSA har også gennemgået dokumentationen for magnesiums betydning for at vedligeholde en lang række fysiologiske processer i kroppen. Konklusionen er, at magnesium er vigtigt for nervetransmissionen og muskelfunktionen – herunder hjertemuskelen.

Får vi nok?

Det er muligt at få dækket behovet via en alsidig kost med rigelig grønne bladgrønsager, bælgfrugter og fuldkorn. Imidlertid viser det sig, ifølge en undersøgelse af danskernes kostvaner fra 2010, at en hel del indtager mindre, end hvad man anbefaler fra Nordiske ernæringsforskeres side. 35% af kvinderne indtager mindre end de 280 mg der anbefales, og omkring 45% af mændene får mindre end de 350 mg der anbefales hver dag. Så mellem 4 og 5 ud af ti danskere kunne altså på den baggrund have glæde af et tilskud.

Magnesium er del af en serie eliksirer fra den tyske producent Salus Haus. Udover den meget kendte Floradix Kräuterblut sælger Mezina også Multivitamin Energeticum til voksne og Kindervital til børn.

Indhold: 250 ml.

Yderligere information

Varenummer 9622